ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ #WROHellas

Η WRO HELLAS διοργανώνει τον Διαδικτυακό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα: “1821-2021: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση”.

Στο #DikomouSxoleio, με φαντασία, όρεξη, ομαδικότητα και σκληρή δουλειά εκπαιδευτικοί και παιδιά ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ δύο εξαιρετικές συμμετοχές. Σας προσκαλούμε να
να δείτε τα απολαυστικά video στο επίσημο ΥouΤube κανάλι της WRO HELLAS και να τα υποστηρίξετε με LIKE μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

Στην κατηγορία Scratch Advanced (Animation) «Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»: για μαθητές 8-15 ετών, συμμετέχουν από το Δημοτικό μας,  οι Ομάδες:

1. DoukasCodingTeam με την εργασία “Ο Καραγκιόζης στην Εθνική Πινακοθήκη” (Ε & Στ Δημοτικού)
https://bit.ly/wro-hellas-doukas-dimotiko-robotics-e-st

Περιγραφή σεναρίου: 
Ο Καραγκιόζης ακούει παντού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αποφασίζει να επισκεφθεί την Εθνική Πινακοθήκη. Ο ξεναγός ρομπότ της πινακοθήκης δείχνει στον Καραγκιόζη διάσημους πίνακες με σκηνές του 1821 και πορτρέτα ηρώων του γερμανού φιλέλληνα Karl Krazeisen. Στο τέλος της ξενάγησης ο ξεναγός προτείνει στον Καραγκιόζη να παίξει ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα την «Έξοδο του Μεσολογγίου».

Μέλη ομάδας
Διακάκη Ελευθερία
Καλαδάμης Κωνσταντίνος
Καρέλης Σωτήριος
Μαργαρίτης Φίλιππος
Μανιατάκου Αμέλια

Προπονητές: Τζαφέρου Γιούλη, Τσίγκος Γιώργος

2. D CLASS DOUKAS 2021 με την εργασία “Βόλτα με τον Καραγκιόζη στη Λεωφόρο Ηρώων του 1821″ (Δ Δημοτικού)
https://bit.ly/wro-hellas-doukas-dimotiko-robotics-d

Περιγραφή σεναρίου: 
Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και εφόσον τα παιδιά δεν έχουν σχολείο, ο Καραγκιόζης ανήμερα της 25ης Μαρτίου πήγε βόλτα με την οικογένειά του στο Πεδίον του Άρεως και συγκεκριμένα στη «Λεωφόρο Ηρώων», όπου θαύμασαν 16 προτομές Ελλήνων αγωνιστών. Μόλις επέστρεψαν από την «εκπαιδευτική» τους βόλτα, ο Καραγκιόζης ετοιμάζεται να «εξετάσει» τα παιδιά του για να δει τι θυμούνται για τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Μέλη ομάδας
Αθανίτης Αλέξανδρος
Γιαννουλοπούλου-Καΐρη Ειρήνη
Κουτσός Νικόλαος
Μπουρτζινάκος Μάριος-Δημήτριος
Χαρβάτης Μιχαήλ

Προπονητές: Φέγγου Λένα, Ντελή Μαρία

Πέρα από την τεχνική αρτιότητα και την αισθητική τους, οι συγκεκριμένες ψηφιακές εργασίες, υπηρετούν έναν ακόμη πολύ σημαντικό στόχο: παρακινούν τα άλλα παιδιά να βγουν έξω από τον ψηφιακό κόσμο και να επισκεφθούν φυσικούς χώρους υψηλού συμβολισμού και πολιτιστικού αποθέματος.

Συγχαρητήρια σε όλους! Καλή Επιτυχία!